v souladu s přírodou
CIMG6583.JPG
Toto je oblíbené jídlo mé maminky. Je velmi snadné na přípravu a hotové do 30 min.. Chutná i těm, kdo tofu zrovna nevyhledávají.

Potřebujeme:

200g tofu
2 konzervy fazolí
1 velkou červenou cibuli
1 velkou žlutou cibuli
1 malou lžičku římského kmínu
sojovou omáčku nebo yamato
2 - 3 chilli papričky
sůl
olej

podle chuti:

kajenský pepř, kečup

Na dostatečném množství oleje orestujeme obě na kousky nebo kolečka nakrájené cibule spolu s římským kmínem. Přidáme marinované tofu, které takto připravené už můžeme koupit nebo si je namarinujeme doma asi půl hodiny předem.

Marináda: sojová omáčka, bylinková sůl, sušený česnek

Přihodíme na kousky nakrájené chilli papričky a opékáme asi 10 min.. Pak přijdou na řadu fazole. Můžete použít tmavé i bílé v rajčatové omáčce. Já někdy kombinuji obojí, podle toho co mám zrovna doma. Jednu konzervu fazolí přidáme do pánve včetně nálevu, druhou scezenou a dobře prohřejeme. Na závěr vše dochutíme sojovou nebo yamato omáčkou, himalájskou solí popř. kajenským pepřem. Když používám pouze fazole tmavé, přidávám také kečup nebo trochu rajčatového protlaku.

Podávám s žitným chlebem nebo plackou. Hodí se i na topinky.

Dobrou chuť

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one