v souladu s přírodou
CIMG3900.JPG
CIMG3970.JPG
Maso nejím příliš často, ale když už, tak krůtí patří mezi mé top (samozřejmě nepočítám ryby). Mám ráda rychlá jednoduchá jídla, nejlépe z jednoho hrnce či pekáče. je pravda že v tomto případě musíte zvlášť uvařit rýži, ale jinak je recept postavený jako rychlý a jednoduchý.
Tuřín jsem sehnala na trhu, od jednoho pána z vlastní zahrádky. Není to však běžná zelenina, což je škoda. Mi velmi chutná a je zdravý, ale pokud jej neseženete, můžete ho nahradit třeba kedlubnou.

Potřebujeme:

Krůtí stehno horní nebo dvě spodní
2 x tuřín
1 větší pórek
provensálské koření (nejlépe domácí - recept přidám)
1 - 2 lžíce tuku
1/2 dcl bílého vína

rýži
šafrán

Zapékací mísu vymažeme tukem a přidáme jeden nakrájený tuřín a půl pórku na kolečka a posypeme provensálským kořením. Na zeleninu položíme osolené maso a zasypeme druhou vrstvou nakrájeného tuřínu s pórkem. Opět posypeme kořením, podlijeme asi 4 dcl vody, přiklopíme poklicí nebo zakryjeme alobalem a pečeme při 200°C asi 1 hod.. Občas zkontrolujeme a případně podlijeme. Asi v polovině pečení, přidáme víno. Nakonec odkryjeme a dopečeme dalších 15 - 20 min. Mezi tím si uvaříme rýži v osolené vodě s šafránem.

Pokud vyzkoušíte, tak mi určitě napište jak vám toto jídlo chutnalo :-)

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one