v souladu s přírodou
CIMG6004.JPG
Máte - li rádi květákový mozeček, určitě vyzkoušejte tuto vylepšenou variantu nabitou zdravím.
O hlívě ústřičné se už dlouhou dobu mluví jako o velmi zdravé houbě s celou řadou léčivých účinků. Seženete ji v marketu nebo si ji můžete pěstovat doma. A ,,naťovka'' to je můj domácí název pro naťovou zeleninu a čerstvé bylinky podobného druhu, které jsou plné vitamínů a sluníčka.

Připravte si:

1 hlávku květáku
1 balení hlívy ústřičné
6 vajec (nejlépe domácích)
1/2 lžičky římského kmínu
1 velkou cibuli
2 hrsti nasekané naťovky (podle chuti nebo toho co vám roste za oknem či na zahrádce nasekejte - pažitku, ošlejch, petrželku, celerovou nať, česnekovou trávu a trošku libečku, pokud máte)
sůl
pepř podle chuti
olivový olej

Květák rozebraný na růžičky předvařte. Na oleji orestujte cibulku spolu s římským kmínem, Přidejte nakrájenou hlívu a opékejte asi 10 - 15 min., osolte, přidejte květák a ještě chvíli opékejte. Nakonec přidávejte postupně vajíčka a míchejte do té doby než se srazí a budou se připékat. Odstavte, vmíchejte velkou hrst nasekané naťovky a dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Podávejte posypané naťovou zeleninkou. Nejlépe chutná se slunečnicovým chlebem.

Dobrou chuť

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one