v souladu s přírodou
CIMG4595.JPG
Pohanka patří mezi základní suroviny zdravé výživy. Jako jedna z mála obilovin je vhodná také pro celiaky. Podporuje imunitní systém a napomáhá v léčbě žilních a cévních onemocnění. Její konzumace se doporučuje především v zimě, protože prohřívá organismus.

Pohanka se dá připravit podle nejrůznějších receptů. Je výborná jak na sladko, tak na slano.
Já vám dnes nabízím recept na pálivou pohanku s asijskou zeleninou a bambusovými výhonky.

pohanka
koriandr mletý
cibule
sůl

Pohanku (cca 300g) uvaříme v osolené vodě s 1 malou lžičkou koriandru a kouskem cibule.


350g - 400g mražené asijské zeleniny
bambusové výhonky
1 - 2 pálivé papričky
2 lžičky světlé sojové omáčky
2 lžičky tmavé sojové omáčky
2 lžičky pikantní hořčice
1 stroužek česneku
koriandr, sůl, olej

100g sýra (Pokud chcete dietní jídlo použijte tofu. Nám moc chutná s camembertem, ale může být i ementál či niva.)

Zeleninu podusíme s chilli papričkou, česnekem a bambusovými výhonky do měkka. Ochutíme sojovou omáčkou, hořčicí, solí a koriandrem a odstavíme. Hned vmícháme na drobno nakrájený sýr a uvařenou horkou pohanku. Vše promícháme a podáváme s kouskem sýra.

Dobrou chuť

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one