v souladu s přírodou
CIMG4829.JPG
Rybí maso je obrovským zdrojem živin, minerálních látek a především omega - 3 - mastných kyselin, tedy ,,hodných '' tuků, které snižují riziko srdečních chorob a cévních mozkových příhod. Ryby obsahují také vitamín A a D, ty jsou důležité pro správnou funkci mozku a očí, což je důležité nejen u dětí, kterým se dříve podával po lžičkách rybí tuk .

Ryby bychom měli konzumovat nejlépe 2 x týdně, nezáleží však na tom jestli se bude jednat o ryb drahou, či levnou. Dokonce bylo zjištěno, že ,,hodné '' tuky se nezničí ani konzervováním a uzením ryb. Nejlepší bude určitě ryby čerstvá. Můžete tedy buď poprosit nějakého rybáře, aby vám rybku ulovil nebo vyražte do obchodu, nabídka je veliká.

A právě proto jsem dnešní recept postavila tak, aby si každý mohl vybrat rybu dle svého gusta.


Připravte si:

500g rybího filé
350g zelených fazolkových lusků
3 vejce
1 kelímek sladké smetany (můžete nahradit Hraškou smíchanou s vodou)
hrst čerstvého oregana (popř. lžíci sušeného)
sůl (bylinková sůl)
pepř
6 lžic pšeničných klíčků (seženete ve zdravé výživě)

Zapékací mísu lehce vytřeme olejem a vyložíte plátky ryby, kterou jemně posypeme solí, pepřem a polovinou oregana. Na rybu navrstvíme fazolkové lusky, na které vyskládáme zbylé plátky ryby. Opět osolíme, opepříme a přidáme oregano. Smetanu rozmícháme se žloutky a nalijeme na rybu. Přiklopíme poklicí nebo alobalem a pečeme v předehřáté troubě 20 - 25 min. Mezi tím si vyšleháme bílky s troškou soli do pěny a a lehce k nim přimícháme 6 polévkových lžic pšeničných klíčků. Rybu po cca 20 min. vytáhneme z trouby, přikryjeme ji bílkovo - klíčkovou peřinou a bez poklice dopečeme asi 8 min. při 200°C.

Přeji dobrou chuť :-)

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one