v souladu s přírodou
CIMG6946.JPG
Na těchto karbanátcích ujíždím já, můj muž i naše děti. Dají se jíst teplé i studené. S bramborem, salátem nebo pečivem. Můžete je podávat k obědu, k večeři, ale také jako pohoštění při různých příležitostech - servírované na salátovém listě doplněné pikantním dresingem.
Recept
250g sojového granulátu
3 rohlíky nebo housky (nejlépe sojové)
4 stroužky česneku
1 velkou nebo 2 malé cibule
3 vajíčka
mléko
sůl, pepř
majoránka
strouhanka
domácí podravku
lahůdkové droždí (když nemáte, vynecháte)

olej

Sojový granulát připravíme dle návodu a dobře vymačkáme.

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Rozmačkáme a necháme chvíli stát. Pak přebytečné mléko slijeme a okořeníme podravkou.

K hotovému sojovému granulátu přidáme na drobno nasekanou cibuli, česnek, rozetřenou majoránku a lahůdkové droždí. Vše promícháme společně s namočenými rohlíky a dochutíme solí a pepřem. Než přidáme syrová vejce nemusíme se bát ochutnávat.

Vajíčka tedy přidáme nakonec a podle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby se nám pěkně daly tvarovat karbenátky, které před smažením ještě obalíme ve strouhance.

Pro zajímavou pikantní chuť můžete smažit na chilli oleji, který si můžete připravit sami doma.
Potřebujete jen chilli papričky a olivový olej. Papričky nasekáme, zalijeme olejem a necháme stát minimálně 2 týdny. Čas od času protřepeme. Olej pak můžeme použít na pizzu, topinky, slané koláče, saláty nebo maso.

Dobrou zdravou chuť přeji.

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one