v souladu s přírodou
CIMG3417.JPG
CIMG3446.JPG
Dnes přidávám recept na další snadné, zdravé jídlo, jehož základem je sojové maso a kroupy.

Sojové maso je výborným zdrojem bílkovin a vlákniny. Stejně jako kroupy obsahuje celou řadu vitamínů a minerálních látek. Obě suroviny jsou vhodné pro bezlepkovou dietu. Díky nízkému obsahu tuků a sacharidům s pozvolným uvolňováním energie, je sojové maso vhodnou stravou především pro sportovce, diabetiky a lidi s nadváhou.

Na sojové kroupoto budeme potřebovat:

500g špaldových krup
2 menší pórky
6 zelných listů
160g sojového masa (2 balení)
3 lžíce bílého vína
sojovou omáčku
olej (nejlépe domácí bylinkový - recept na něj najdete na mých stránkách)
100g tvrdého sýra

Nejprve si v osolené vodě uvaříme sojové maso podle návodu na obalu. Poté jej scedíme a lehce vymačkáme přebytečnou vodu. Maso si naložíme se 4 lžícemi sojové omáčky, 4 lžícemi bylinkového oleje a 1/2 lžičky soli, stačí tak na 30 min. Než se sojové maso pěkně proleží, nakrájíme si na kolečka pórky a na proužky listy zelí. Ty restujeme asi 10 min a přidáme naložené sojové maso a 3 lžíce bílého vína. Po 10 - 15 min. dochutíme čerstvě mletým pepřem, mořskou nebo bylinkovou solí a sojovou omáčkou. Přidáme strouhaný sýr a promícháme s uvařenými kroupami.

Doufám, že si pochutnáte stejně jako já.

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one