v souladu s přírodou
CIMG7014.JPG
Mrkve máme v zimě opravdu obrovskou spotřebu. Každodenní konzumací mrkvových pokrmů si doplňujeme nejen pro tělo potřebný vitamín A, ale také celou řadu dalších důležitých vitamínů a minerálů. Je dobré konzumovat mrkev jak v syrovém stavu, tak tepelně zpracovanou, která je pro naše zdraví ještě prospěšnější.

Z mrkve se dá připravit salát, pomazánka, polévka, hlavní jídlo, dezert i dort. Výborně zapadá do sladkých i slaných pokrmů. Je to chutná, zdravá a nenákladná surovina.

Mezi mými oblíbenými recepty najdete třeba:
nebo tuto pomazánku. Na její přípravu budeme potřebovat:

2 - 3 mrkve
1/2 menší hlávky celeru
1 menší cibuli
100g tofu (kdo chce může nahradit tvrdým sýrem nebo použít obojí)
1 lžíci lahůdkového droždí
sůl
lněné semínko

Zeleninu i sýr nastrouháme promícháme a dochutíme lahůdkovým droždím, solí a lněným semínkem. Pomazánku už schází jen něčím spojit. K tomu se dá použít sojanéza, jogurt nebo tatarka či domácí majonéza. Záleží jen na vaši chuti a preferencích. Mám vyzkoušené všechny uvedené varianty a za mě jsou všechny moc chutné, jen se to nesmí přehnat.

Mrkvovou pomazánku můžete použít na jednohubky i na chlebíčky.

Dobrou chuť :-)

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one