v souladu s přírodou
Červenou čočku používám ve své kuchyni poměrně často. Je totiž během 10 min. uvařená a na rozdíl od ostatních luštěnin téměř nenadýmá a je dobře stravitelná. Proto ji můžou konzumovat také malé děti a kojící matky, které by měly jinak luštěniny vynechat.

Díky velkému obsahu zinku, železa, fosforu a kyseliny listové, je řazena mezi velmi zdravé potraviny vhodné také pro diabetiky. Konzumace této čočky se doporučuje při redukčních dietách.
CIMG6460.JPG
250 g červené čočky
(bobkový list, nové koření, stroužek česneku)

2 vajíčka
1/2 cibule
1 lžíce hořčice
1 lžíce lahůdkového droždí (pokud nemáte vynechte)
2 lžíce olivového oleje
1-2 lží. sezamových semen
2 sterilované okurky

sůl, pepř

Čočku uvaříme s bobkem, novým kořením a celým stroužkem česneku. (Pozor vaří se jen chvíli!) Nám chutná spíše nedovařená než na kaši.
Uvařená vejce, okurky a cibuli nakrájíme na drobno a přimícháme k čočce. Přidáme hořčici, olivový olej, sezamová semínka a lahůdkové droždí (Pokud tuto přísadu ještě neznáte, určitě si kupte a vyzkoušejte. Mě nesmí doma chybět. Seženete ve zdravé výživě.). Dochuťte solí a pepřem.

K pomazánce z červené čočky se hodí knäckebrot nebo topinka potřená česnekem, popř. jiné oblíbené pečivo.

Přeji dobrou chuť :-).

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one