v souladu s přírodou
CIMG6804.JPG
Pokud se stejně jako já rádi stravujete zdravě jistě budete znát rostlinné Patifu pomazánky, které teď u nás doma doslova frčí. Seženete je ve zdravé výživě a najdete jich tam hned celou řadu.

Já jsem se však rozhodla si takovou alternativu Patifu s hlívou připravit doma.

A jak to dopadlo?

Chutnala dětem, manželovi, našim rodičům, prababičce i pradědovi. Což je velký úspěch, protože u nás co generace, to jiné chutě.
Použila jsem:

300g hlívy ústřičné
2 cibule ( červenou a žlutou)
2 stroužky česneku
olivový olej
sojovou omáčku
1/2 lžičky koriandru
sůl
2 menší vařené brambory
200g (balíček) tofu

podle chuti:

lahůdkové droždí
čerstvě mletý pepř

Cibule nakrájené na plátky jsem orestovala na olivovém oleji společně s plátky česneku. Pak jsem přidala koriandr a pokrájenou hlívu. Po chvíli pak sůl a sojovou omáčku a dusila jsem hlívu do měkka. Když se odpařila všechna tekutina přidala jsem malé množství vody, aby se mi směs nepřipálila.

Brambory i tofu jsem si nastrouhala do mísy, zakápla olivovým olejem, přidala jsem udušenou hlívovo-cibulovou směs a vše jsem rozmixovala. (Pokud se vám bude zdát pomazánka příliš hustá přidejte olej)

Takto připravenou paštiku jsem dochutila lahůdkovým droždím a čerstvě mletým pepřem.

Pomazánku nejraději podávám na nasucho opečených topinkách s česnekem nebo ji mažu na plátky celozrných baget doplněných zeleninovou oblohou.

Věřím, že Vám bude chutnat :-)

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one