v souladu s přírodou
CIMG4095.JPG
Sojové boby jsou velmi výživnou potravinou s vysokým obsahem vlákniny, která pomáhá snížit obsah cholesterolu v krvi. Stejně jako ostatní druhy luštěnin jsou také bohatým zdrojem bílkovin.

Všechny příznivce zdravé výživy tedy určitě potěší tento recept na pikantní sojovou pomazánku.

200g sojových bobů
1/2 cibule
stroužek česneku
3 lžíce olivový nebo slunečnicový olej
sušenou bazalku
celer (sušené listy nebo malý kousek nastrouhaného kořene)
sůl, pepř
1 lžíci lahůdkového droždí (nemusí být)
1 lžíce dijonské hořčice (můžete nahradit i jinou pikantní hořčicí)

Předem namočené sojové boby uvaříme se solí a lžičkou bazalky do měkka. Přebytečnou vodu slijeme do hrníčku a ponecháme si ji pro případné doředění. Uvařené boby spolu s cibulí a česnekem umeleme na masovém mlýnku. Vmícháme olej, bazalku, trošku celeru, sušeného nebo čerstvého, hořčici a lahůdkové droždí. Konzistence by měla připomínat paštiku. Pokud máte pomazánku moc hustou přidejte vývar z bobů. Pokud se vám zdá naopak řídká, přidejte více droždí. Dochuťte solí a pepřem.

Dobrou chuť

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one