v souladu s přírodou
CIMG3997.JPG
CIMG4028.JPG
Pro ty, kdo nejsou vyloženě pouze masožraví, je tento recept výborný doplňkem.

1 střední lilek
1 velké nebo pár malých rajčátek
1/2 větší cibule
1 - 2 stroužky česneku nebo 1 lžičku naloženého česneku
2 lžíce kvalitního oleje (slunečnicový, olivový)
bylinková sůl nebo jen oregáno
trochu citronové šťávy

česneková pasta nebo rozetřený česnek s olejem na potření lilku

Lilek umyjeme, rozřízneme a každou půlku 2 x prokrojíme (jen dužinu). Potřeme olejem s česnekem a pečeme cca 20 min při 180°C. Vnitřek lilku oddělíme od slupky, přidáme oloupané rajče, cibuli, česnek, olej a vše rozmixujeme do hladka. Ochutíme bylinkami, solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme s topinkami.

Nejlépe chutná druhý den, když se pomazánka rozleží.

Dobrou chuť

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one