v souladu s přírodou
CIMG6043.JPG
Jahody a máta spolu podle mého názoru krásně ladí a to nejen v limonádě. Proto je společně také zavařuji. Zavařenina se hodí na palačinky, na koláč, se zakysanou smetanou a piškoty jako skvělý letní dezert nebo po zamrazení je z ní výborná ovocná zmrzlina.

Potřebujeme:

1 kg jahod
3 lžíce hroznového cukru
3 snítky máty

Jahody omyjeme, odstopkujeme a lehce rozmačkáme vidličkou nebo šťouchačkou na brambory, aby pustily šťávu. Vmícháme cukr a plníme do vyvařených sklenic. Do každé skleničky přimícháme několik natrhaných lístků máty, uzavřeme a sterilizujeme 25 - 30 min. při 85°C.


Zároveň si můžete připravit také osvěžující jahodovou dřeň. Jahody rozmixujte s cukrem a kouskem máty a nechte zamrazit. V tomhle parnu přijde jistě vhod :-).

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one