v souladu s přírodou
CIMG6550.JPG
Ráda vymýšlím nové druhy pečených čajů, ve kterých se musí pěkně snoubit chuť ovoce a bylin nebo koření. Příprava takových čajů si většinou nechávám na podzim, kdy už mám vše ostatní zavařeno a prací na zahradě není tolik. Ráda si pak hraji se zdobením naplněných sklenic, kterými často obdaruji své známé.

A protože máme právě sezónu jablek a šípků, připravíme si pečený čaj s jablíčky, skořicí a šípky. Rozpečená směs nám krásně provoní byt a zpříjemní podzimní atmosféru.
Potřebujeme:
jablíčka

skořici (mletou, celou)

šípky

hřebíček

cukr
domácí skořicovou esenci nebo čistý rum
Jablka umyjeme, vykrájíme jadřince a nakrájíme na kostky. Šípky také propláchneme, odstraníme bubáky, překrojíme a vydlabeme semínka. Vše rozprostřeme na hluboký plech a poprášíme mletou skořicí. Přidáme několik hřebíčků a kousky celé skořice. Pečeme 15 - 20 min. na 220°C. Přidáme cukr - na plný velký plech 300 - 450g (podle toho jak sladká jsou jablíčka a jak moc sladký čaj chcete vyrobit) a pečeme dalších 20 min.. Nakonec přidáme rum nebo esenci - na plný plech asi 5 lžic a dopečeme posledních 15 min.. Horké plníme do vypařených sklenic. Do každé sklenice můžeme na vrch ještě nalít 1 lžičku rumu (zabraňuje případnému rozvoji plísní ).

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one