v souladu s přírodou
CIMG2958.JPG
Na tomto receptu se mi líbí, že se nemusíte držet přesného poměru ingrediencí. Každý si může přidat zeleninu a koření dle své chuti a vždy se to povede.

Základem je velké množství rajčat, dodají chuť kečupu a dýně hokaido, která směs krásně zahustí.

Já jsem použila zeleninu, kterou jsem měla zrovna doma (viz. obrázek).

Nakrájená rajčata vložíme do velkého hrnce a začneme pomalu vařit. Postupně přidáváme nakrájené cukety (pokud jsou vetší, odstraníme jádra i slupku), dýni, papriky, řepu, cibuli a česnek. Můžeme přidat i jablíčka a chilli papričku. Ochutíme solí, tmavým cukrem, vinným octem a kořením (já používám čerstvou bazalku nebo provensálské koření). Vaříme tak dlouho, dokud se neodpaří přebytečná voda. Může trvat 1,5 - 2 hodiny. Nakonec směs rozmixujeme a dochutíme podle chuti opět solí, cukrem octem a pepřem. Horký kečup plníme do předem vyvařených skleniček a strerilizujeme 20min. při 80°C.

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one