v souladu s přírodou
CIMG5548.JPG
Pro milovníky nepečených méně sladkých dezertů přidávám recept na citrónovou šarlotu.

1 velké (dvojité) balení cukrářských piškotů
dětské piškoty nebo máslové sušenky
3 kysané smetany
3 jogurty
1 menší citrón
cukr (hroznový, třtinový, ...)
mletá vanilka nebo 1 vanilkový lusk (v krajním případě použijte vanilkový cukr)

Na ozdobení:
nastrouhanou čokoládu nebo kakao

Jogurty a smetany dobře promíchejte a nechte alespoň 30 min. vykapat (sítko položte na hlubší mísu, do sítka rozprostřete plátno nebo bavlněnou utěrku a na ni vylijte promíchané jogurty se smetanou). Připravte si dortovou formu, nejlépe menšího průměru (pokud ji stejně jako já ještě nemáte, tak klasickou). Po obvodu vyskládejte cukrářské piškoty, které buď rozříznete na půl nebo jim jen seříznete kulatý konec, aby hezky stály (já jsem střídala piškoty poloviční a tříčtvrteční). Piškotovými odřezky zaplňte dno formy. K vykapané smetanové směsi přidejte šťávu z jednoho citrónu, mletou vanilku nebo dřeň z vanilkového lusku, kterou získáte tak, že lusk podélně rozkrojíte a špičkou nože vyškrábete vnitřek a nezapomeňte přidat cukr podle chuti. Polovinu směsi navrstvěte do připravené formy, na ni rozložte máslové sušenky nebo dětské piškoty a potřete zbytkem krému. Ozdobte kousky čokolády nebo hořkým kakaem a nechte ztuhnout v lednici (2 - 3 hodiny).

K tomuto více kyselému než sladkému dezertu se skvěle hodí mátový čaj.

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one