v souladu s přírodou
CIMG3559.JPG
Jedná se o typicky podzimní, teplý jablíčkový dezert, který je hotový během chvilky.
Výborně se hodí třeba k čaji o páté.

jablíčka
skořice mletá

Drobenka:

90g změklého másla
5 lžic jemných vloček
3 lžíce špaldové mouky hrubé
4 lžíce třtinového cukru s vanilkou (pokud nemáte použijte čistý)
1 a 1/2 lžíce kokosu

Kouskem másla vymažeme hrníčky a naskládáme do nich na kostičky nakrájená jablíčka. Kousky jablek lehce prosypeme skořicí, kdo má rád více sladké, prosype i cukrem a lehce utlačíme. Jablíčka přikryjeme vyšší vrstvou drobenky a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 min..

Třtinový cukr s vanilkou

0,5 kg třtinového cukru
2 vanilkové lusky

Vanilkové lusky podélně rozřízneme a vyškrábeme vnitřek, který vmícháme do cukru. Zbylé lusky nakrájíme na kousky a také přidáme. Uzavřeme a necháme provonět. Protože se vanilkové aroma lépe naváže do cukru mletého, je lepší si třtinový cukr namlít nebo nadrtit.
Domácí vanilkový cukr si můžete stejným způsobem připravit také z práškového hroznového cukru.

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one