v souladu s přírodou
CIMG4136.JPG
Mrkvánky patří k mému nejoblíbenějšímu cukroví, které se hodí připravit nejen na vánoce.

250g špaldové mouky
250g másla
250g nastrouhané mrkve
1 lžičku prášku do pečiva bez fosfátů

velká povidla (švestková nebo hrušková)
cukr na obalení ( mletý třtinový s vanilkou nebo hroznový)

Mouku promícháme s práškem do pečiva, a postupně přidáváme změklé máslo a mrkev. Připravené těsto necháme nejlépe přes noc uležet v lednici. Těsto rozválíme na placku a vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko naneseme lžičkou trošku povidel. Přeložíme a okraje přimáčkneme. Pečeme ve vyhřáté troubě na pečícím papíře při 180 °C cca 10 min.. Ještě teplé obalujeme v cukru.

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one