v souladu s přírodou
CIMG6842.JPG
Perníčky jsou ve většině domácností, které znám, prvním pečeným vánočním cukrovím. Také u nás se pečou každoročně, jen s tím rozdílem, že se v nich opět odráží má úchylka pozměňovat staré, či vymýšlet nové recepty.

Letos jsem na perníčky připravila medové těsto s pohankovou moukou. Oproti těm loňským jsou daleko sladší, protože krom medu obsahují také cukr, sice ovocný, ale je tam. Kdo cukr nerad, může si najít můj loňský recept na ,,Zdravé perníčky''. Pro ty, co dávají přednost zdravé výživě, ale ta sladká chuť, která k tradičnímu cukroví patří, by jim tam chyběla, přidávám tento recept:

350g hladké pšeničné mouky
300g jemně mleté pohankové mouky
200g cukru (tmavého třtinového, ovocného, ...)
4 vejce
50g másla
100g medu
1 lžička skořice
2 lžičky kakaa
20g prášku do perníku nebo smíchejte jako já kypřící prášek a perníkové koření
1/2 lžičky jedlé sody

Ze všech přísad vypracujte těsto, které zabalte nejlépe do fólie a nechte přes noc v lednici uležet. Další den těsto vyválejte na 3 - 5 mm a vykrajujte tvary, které pečte na pečícím papíře v předehřáté troubě na 200°C cca 5 min.. Vychladlé perníčky potřete vejcem rozšlehaným s troškou instantní kávy.

Perníčky pak nezapomeňte důkladně uschovat, aby vám do vánoc vydržely.

Přeji krásný předvánoční čas :-)

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one