v souladu s přírodou
CIMG5625.JPG
Pesto je skvělá omáčka, jejímž základem jsou převážně bylinky. V tomto případě tedy medvědí česnek, který ještě stále roste a tímto způsobem si jej zpracuji a uchovám na časy pozdější.

250 g medvědího česneku
200ml kvalitního oleje (olivového, slunečnicového)
3 lžíce strouhaného parmezánu (popř. Gran Moravia)
3 lžíce mletých vlašských ořechů
sůl

Listy medvědího česneku omyjeme a osušíme čistou utěrkou. Nakrájíme je na drobno, zalijeme olejem a rozmixujeme na hustou kaši (nemusí být hladká). Přidáme na jemno nastrouhaný sýr, mleté ořechy a sůl podle chuti. Já dávám 1 lžičku a pak už podle potřeby dochutím.

Hotové pesto natlačím do malých vyvařených skleniček a zaliju asi 1/2 cm vrstvičkou oleje. Takto vydrží pesto v lednici až 4 týdny. Pokud část odeberu, opět zbytek upěchuju a přikryju olejem.

Chcete-li pesto uchovávat déle, zamrazte jej v plastových krabičkách. Takto vám vydrží až do příští sezóny.

Výborně se hodí na špagety, do zapékaných jídel, do nádivek nebo třeba jen tak na toast s plátkem sýra.

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one