v souladu s přírodou
CIMG4255.JPG
Pokud si sušíte různé polévkové bylinky, ať už z vlastní zahrádky nebo přebytky od sousedů, můžete si z nich připravit vlastní polévkové koření typu podravka.

Potřebujete:

60g sušených polévkových bylinek a zeleniny (mrkev, celer, petržel, cibule, pórek, česnek, petrželová nať, celerová nať, pažitka, libeček)

60g mořské soli

1 a 1/2 lžíce lahůdkového droždí

1 lžička směsi koření (pepř, kurkuma, kmín mletý, koriandr mletý) - nemusí být

Polévkové bylinky a sušenou zeleninu si namíchejte podle toho co zrovna máte doma, nemusí být všechny výše uvedené (nevynechte však cibuli a voňavé natě) nebo můžete naopak ještě něco přidat. Sušenou směs rozdrťte v robotu, přidejte mořskou sůl, lahůdkové droždí a koření. Pořádně promíchejte a uložte v těsnící sklenici.

Naťovou zeleninu suším nakrájenou volně na sítech nebo plechu vyloženém bílým papírem.
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer ...), nastrouhám na hrubém struhadle a suším na sítě nad topením.

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one