Toto je oblíbené jídlo mé maminky. Je velmi snadné na přípravu a hotové do 30 min.. Chutná i těm, kdo tofu zrovna nevyhledávají.
Potřebujeme:
200g tofu
2 konzervy fazolí
1 velkou červenou cibuli
1 velkou žlutou cibuli
1 malou lžičku římského kmínu
sojovou omáčku nebo yamato
2 - 3 chilli papričky
sůl
olej
podle chuti:
kajenský pepř, kečup
Na dostatečném množství oleje orestujeme obě na kousky nebo kolečka nakrájené cibule spolu s římským kmínem. Přidáme marinované tofu, které takto připravené už můžeme koupit nebo si je namarinujeme doma asi půl hodiny předem.
Marináda: sojová omáčka, bylinková sůl, sušený česnek
Přihodíme na kousky nakrájené chilli papričky a opékáme asi 10 min.. Pak přijdou na řadu fazole. Můžete použít tmavé i bílé v rajčatové omáčce. Já někdy kombinuji obojí, podle toho co mám zrovna doma. Jednu konzervu fazolí přidáme do pánve včetně nálevu, druhou scezenou a dobře prohřejeme. Na závěr vše dochutíme sojovou nebo yamato omáčkou, himalájskou solí popř. kajenským pepřem. Když používám pouze fazole tmavé, přidávám také kečup nebo trochu rajčatového protlaku.
Podávám s žitným chlebem nebo plackou. Hodí se i na topinky.
Dobrou chuť