250g sojového granulátu
3 rohlíky nebo housky (nejlépe sojové)
4 stroužky česneku
1 velkou nebo 2 malé cibule
3 vajíčka
mléko
sůl, pepř
majoránka
strouhanka
domácí podravku
lahůdkové droždí (když nemáte, vynecháte)
olej
Sojový granulát připravíme dle návodu a dobře vymačkáme.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Rozmačkáme a necháme chvíli stát. Pak přebytečné mléko slijeme a okořeníme podravkou.
K hotovému sojovému granulátu přidáme na drobno nasekanou cibuli, česnek, rozetřenou majoránku a lahůdkové droždí. Vše promícháme společně s namočenými rohlíky a dochutíme solí a pepřem. Než přidáme syrová vejce nemusíme se bát ochutnávat.
Vajíčka tedy přidáme nakonec a podle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby se nám pěkně daly tvarovat karbenátky, které před smažením ještě obalíme ve strouhance.
Pro zajímavou pikantní chuť můžete smažit na chilli oleji, který si můžete připravit sami doma.
Potřebujete jen chilli papričky a olivový olej. Papričky nasekáme, zalijeme olejem a necháme stát minimálně 2 týdny. Čas od času protřepeme. Olej pak můžeme použít na pizzu, topinky, slané koláče, saláty nebo maso.
Dobrou zdravou chuť přeji.