Dnes přidávám recept na další snadné, zdravé jídlo, jehož základem je sojové maso a kroupy.
Sojové maso je výborným zdrojem bílkovin a vlákniny. Stejně jako kroupy obsahuje celou řadu vitamínů a minerálních látek. Obě suroviny jsou vhodné pro bezlepkovou dietu. Díky nízkému obsahu tuků a sacharidům s pozvolným uvolňováním energie, je sojové maso vhodnou stravou především pro sportovce, diabetiky a lidi s nadváhou.
Na sojové kroupoto budeme potřebovat:
500g špaldových krup
2 menší pórky
6 zelných listů
160g sojového masa (2 balení)
3 lžíce bílého vína
sojovou omáčku
olej (nejlépe domácí bylinkový - recept na něj najdete na mých stránkách)
100g tvrdého sýra
Nejprve si v osolené vodě uvaříme sojové maso podle návodu na obalu. Poté jej scedíme a lehce vymačkáme přebytečnou vodu. Maso si naložíme se 4 lžícemi sojové omáčky, 4 lžícemi bylinkového oleje a 1/2 lžičky soli, stačí tak na 30 min. Než se sojové maso pěkně proleží, nakrájíme si na kolečka pórky a na proužky listy zelí. Ty restujeme asi 10 min a přidáme naložené sojové maso a 3 lžíce bílého vína. Po 10 - 15 min. dochutíme čerstvě mletým pepřem, mořskou nebo bylinkovou solí a sojovou omáčkou. Přidáme strouhaný sýr a promícháme s uvařenými kroupami.
Doufám, že si pochutnáte stejně jako já.