Ryby by měly tvořit nepostradatelnou část našeho jídelníčku. Samozřejmě nejzdravější jsou pokrmy z čerstvých ryb. Na ty také brzy přijde řada, jen co koupím nějakou dobrou rybku a nafotím průvodní foto. Receptů mám v zásobě hodně, jen s tím focením zatím bojuji :-).
Takže si tentokrát vystačíme s tuňákem z konzervy. .
Dále budeme potřebovat: 1-2 červené cibule
3 mrkve
jarní cibulku nebo pórek
1 balení těstovin
bylinkovou sůl
sojovou omáčku
olivy
olej
Na oleji zpěníme nakrájené cibule, popř. pórek a hned přidáme mrkev nastrouhanou na plátky (kolečka). Opékáme do změknutí. Okořeníme bylinkovou solí a sojovou omáčkou. Vmícháme do uvařených těstovin a doplníme dvěma malými nebo jednou velkou konzervou tuňáka (já používám tuňáka v rajčatové omáčce). Na talíři posypeme olivami.
Tento super rychlý recept určitě vyzkoušejte.