Připravte si:
1 menší květák
6-8 brambor
150g tofu s bylinkami (ale může být i jiný)
bylinkovou sůl
hrašku
zapékací mísu s víkem (pokud nemáte víko přikryjete alobalem)
Brambory nakrájejte na kolečka silná asi 1 a 1/2 cm. Zapékací mísu vymažte tukem a vyskládejte vrstvou brambor. Na brambory nasypte na růžičky rozebraný květák, na nudličky nakrájený tofu sýr a vše posypte bylinkovou solí, popř. mořskou solí a bylinkami nebo oblíbenou kořenící směsí. Přikryjte vrstvou zbylých brambor a zalijte hraškou rozmíchanou ve vodě. Do 0,5l vody vmíchejte 5 velkých lžic hrašky a malou lžičku soli. Zapékejte na 200°C nejprve 35 min. s poklicí a pak 10 - 15 min. odkryté.
Hraška je zdravá směs určená k zahušťování polévek, omáček, pomazánek aj.. Má vysoký obsah vlákniny a je zdrojem hořčíku, zinku a draslíku. Koupíte ji ve zdravé výživě.