v souladu s přírodou
Jméno / odeslat anonymně
Opište prosím kontrolní kód "6944"
Ještě doplním a doporučím: 1 litr 3,5% mléka, 1x 12% smetana, naočkovat jogurtovou kulturou (stačí pár lžic nějakého bílého jogurtu, který vám chutná, ale s co nejdelší dobou použitelnosti při nákupu = mladá jogurtová kultura), promíchat a běžným postupem vyrobit jogurt. Pak studený nechat vykapat do požadované konzistence = čím déle, tím hustší a tužší jogurt. Principiálně totéž jako ten kapaný sýr.
Tak nevím, to není sýr, ale "přitučnělý" řecký jogurt (od toho klasického, se liší hustou konzistencí. Je to dáno tím, že byl po vyzrání důkladně vymačkán, čímž se odstranila většina tekuté syrovátky a laktózy. Proto také obsahuje méně sacharidů. „Vyždímání“ jogurtu může i za jeho hutnější a lahodnější chuť.). Jen dalším vykapáváním získá tužší konzistenci a blíží se pak pomazánkovému máslu, přidáním smetany nebo šlehačky jen získá na tučnosti.
já tento sýr dělám dost pravidelně a používám tisíce a tisíce příchutí třeba jako rozmixovanou pikantní klobásu,kopr,nej šunku,rajčátka(ta se musí pasírovat) a říkám tomu "nejvíc nejlepší domácí Lučina".
17.01.2020 12:04:36
zuzi.fun

Nejčtenější články a recepty

Domácí zubní pasta
Domácí zubní pasta
Bylinková zahrádka za oknem
Bylinková zahrádka za oknem
Prací gel
Prací gel
Muffiny s ovocem a vločkami
Muffiny s ovocem a vločkami
Domácí sirup
Domácí sirup
Aloe vera
Aloe vera
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one