Potřebovala jsem připravit malé pohoštění. Vsadila jsem na jistotu a jako základ jsem zvolila listové těsto (to nikdy nezklame), se sardelovou pomazánkou to už může být riskantnější. Ale za celek doplněný černou olivou jsem byla pochválena.
listové těsto
lučinu
kysanou smetanu
sardelovou pastu
citronovou šťávu
sůl
1 vejce (na potření)
sezam (popř. jiná semínka, kmín ... na posypání)
olivy
Z listového těsta vykrájíme kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. kolečka z části potřeme rozšlehaným vejcem a přiložíme dalším kolečkem. V místě potření přimáčkneme prstem. Máme tedy dvě kolečka na sobě z části slepená vejcem. Povrch potřeme vejcem a posypeme semínky, kmínem nebo hrubozrnnou solí. Upečeme v předehřáté troubě na 180 °C do zlatova. Po vychladnutí naplníme perlorodky sardelovým krémem a doplníme olivou.