Ředkev vodnice je dnes už celkem zapomenutou zeleninou, což je velká škoda, protože obsahuje velké množství vlákniny. Je vhodnou potravinou nejen při redukčních dietách. Obsahuje totiž 90% vody a jen minimum kalorií.
Tato brukvovitá zeleniny by měla také příznivě ovlivňovat nervový systém i srdeční činnost.
Nevím jak vy, ale já ji už do svého jídelníčku zařadila :-).
Dá se jíst za studena v salátech či pomazánkách nebo tepelně zpracovaná. Pokud máte rádi ředkvičky a kedlubny, tak vám bude jistě chutnat. Není těžké ji sehnat v zelenině nebo v nejbližším marketu. Nejlepší však bude si ji vypěstovat na jaře či v létě na zahrádce. Pochutnat si můžete již 6 týdnů po výsevu.
Připravte si z vodnice třeba tuto pomazánku.
3 ks vodnice
1 ks mrkve
2 ks jarní cibulky
1 ks žervé
sůl, pepř
slunečnicová semínka (na posypání)
Nastrouháme vodnici i mrkev. Jarní cibulku nakrájíme na drobno a vše smícháme s žervé, solí a pepřem. Před podáváním posypeme slunečnicovými semínky nebo řeřichou.