Rychlá hrnková buchta, která nikdy nezbude.
2 hrnky celozrnné mouky ( míchám i ze dvou druhů - třeba špaldovou a bio pšeničnou)
3/4 hrnku cukru ( opět můžete namíchat třeba tmavý a ovocný)
3 nastrouhaná jablka
2 lžíce karobu
1/2 hrnku slunečnicového oleje
1 hrnek syrovátky (můžete koupit v obchodě nebo vám zůstane po přípravě kapaného sýra - recept dole)
2 vejce
1 vrchovatou lžičku prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátů)
Všechny ingredience smícháme a připravené těsto nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. V předehřáté troubě pečeme cca 35 min. na 175°C. Ještě horký koláč potřeme polevou. Až poleva začne tuhnout posypeme ji kokosem.
Poleva:
1/3 kostky změklého másla (80 - 90g)
5 lžic libovolného mletého cukru
3 lžíce karobu
3 lžíce rumu (pokud vynecháte uberte lžíci cukru)