Dnešní trh nám nabízí nepřeberné množství druhů vloček a všechny jsou velmi zdravé, plné vitamínů, bílkovin, vlákniny a hlavně jsou lehce stravitelné, což je příznivé pro náš organismus. Nejvíce se konzumují vločky ovesné, které jsou nejznámější.
Doporučuji vám zaexperimentovat a vyzkoušet i jiné druhy. Věřím, že vás svou chutí překvapí stejně jako mne. Seženete je ve zdravé výživě i supermarketu. Vybrat si můžete vločky s lepkem (ovesné, žitné, pšeničné, špaldové ...) nebo bez lepku ( jáhlové, rýžové, pohankové, kukuřičné ...), jemné nebo s klíčky. Použít je můžete v teplé i studené kuchyni, na sladko i na slano.
Já jsem tentokrát připravila sladký dort z vloček ovesných, které samozřejmě můžete nahradit jakýmikoliv jinými.