Celá naše rodina miluje polévky. Každý má sice tu svou ,, top polévku '' jiného druhu, ale vývarem s domácími nudlemi nikdo nepohrdne. Babička vždy říkala, že polévka je ,, grunt '' a asi měla pravdu. Néjednou už jsem polívčičkou zpravovala žaludek dětem po nemoci nebo manželovi po náročné večerní schůzi.
Určitě mi dáte za pravdu, že nejlepší polévkové nudle jsou ty domácí. Dříve jsem si myslela, že příprava domácích těstovin je věda, ztráta času a že to zvládne jen babička, ale pak jsem se jednou hecla a zjistila jsem, že je to vlastně zábava a také pak můžu hrdě návštěvě při nedělním obědě říct ,, to jsou moje - domácí ''. No není to paráda?
Věřte nebo ne, příprava těstovin je opravdu kreativní činnost a opět do ní můžete zapojit i děti. Můžete si vyhrát jak se složením tak s tvary. Já ráda experimentuji a zkouším nudle připravovat z nejrůznějších druhů mouky. Preferuji samozřejmě mouky celozrnné, které obsahují vyšší podíl vlákniny nebo jejich kombinace s moukou bílou. Co se týče ozvláštnění, můžeme do těsta přidat třeba bylinky nebo koření. Někdo přidává i přírodní barviva, ale to jsem ještě nezkoušela.